Acer V5 573G Default PrtScSysRq Screenshot Error

Screenshot%20from%202019-01-03%2012-18-46

Please supply this information when submitting a bug report.

  • What device are you using?

Acer V5 573G

  • What edition of Manjaro-ARM is installed? (eg minimal, server, etc.)
    What is this????
  • When did you last run updates and reboot?
    today
  • What package contains the bug?
    gnome-screenshot
  • Describe the bug the best you can. What where you doing when the bug happened?
    When taking a screenshot with PrtScSysRq will create a file screenshot but it's dummy, no image at all. And then i click PrtScSysRq make my manjaro crash and looks like locked or restart.... what i know is i must enter a password again to login.

I tried manually via terminal.
gnome-screenshot.
Then it's show me like that.

Look at this video.
Sorry i can't upload it here so i use youtube to host the video.

https://youtu.be/cLUAjBnK6P8

Unable to use GNOME Shell's builtin screenshot interface, resorting to fallback X11.

  • Any workarounds or known fixes?

Nope, not yet. Help me :frowning:

According to this https://www.acer.com/ac/en/KH/content/model/NX.MCCST.001
Your post should not be in the Manjaro ARM ... Moved to #newbies for that reason.
What iso have you used to install your system on that laptop?
Please provide the inxi -Fxz from terminal, copy the text and use ``` above and bellow it.

My ISO It was manjaro-gnome-18.0-stable-x86_64.iso

Here it is...

System:
Host: alfian-pc Kernel: 4.19.13-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc
v: 8.2.1 Desktop: Gnome 3.30.2 Distro: Manjaro Linux
Machine:
Type: Laptop System: Acer product: Aspire V5-573G v: N/A serial:
Mobo: Acer model: Dazzle_HW v: Type2 - A01 Board Version serial:
UEFI: Insyde v: 2.13 date: 06/28/2013
Battery:
ID-1: BAT1 charge: 30.4 Wh condition: 47.3/53.4 Wh (89%)
model: SANYO AP13B3K status: Charging
CPU:
Topology: Dual Core model: Intel Core i5-4200U bits: 64 type: MT MCP
arch: Haswell rev: 1 L2 cache: 3072 KiB
flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 18361
Speed: 798 MHz min/max: 800/2600 MHz Core speeds (MHz): 1: 798 2: 798
3: 798 4: 798
Graphics:
Device-1: Intel Haswell-ULT Integrated Graphics
vendor: Acer Incorporated ALI driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0
Device-2: NVIDIA GF117M [GeForce 610M/710M/810M/820M / GT
620M/625M/630M/720M]
vendor: Acer Incorporated ALI driver: nouveau v: kernel bus ID: 01:00.0
Display: x11 server: X.org 1.20.3 driver: nouveau
resolution:
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Haswell Mobile v: 4.5 Mesa 18.3.1
direct render: Yes
Audio:
Device-1: Intel Haswell-ULT HD Audio vendor: Acer Incorporated ALI
driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:03.0
Device-2: Intel 8 Series HD Audio vendor: Acer Incorporated ALI
driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:1b.0
Sound Server: ALSA v: k4.19.13-1-MANJARO
Network:
Device-1: Qualcomm Atheros AR9462 Wireless Network Adapter vendor: Lite-On
driver: ath9k v: kernel port: 3000 bus ID: 04:00.0
IF: wlp4s0 state: up mac:
Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
vendor: Acer Incorporated ALI driver: r8168 v: 8.045.08-NAPI port: 4000
bus ID: 05:00.1
IF: enp5s0f1 state: down mac:
Drives:
Local Storage: total: 465.76 GiB used: 201.67 GiB (43.3%)
ID-1: /dev/sda vendor: Seagate model: ST500LT012-9WS142 size: 465.76 GiB
Partition:
ID-1: / size: 19.10 GiB used: 15.49 GiB (81.1%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
ID-2: /home size: 6.67 GiB used: 4.82 GiB (72.3%) fs: ext4 dev: /dev/sda7
ID-3: swap-1 size: 2.93 GiB used: 0 KiB (0.0%) fs: swap dev: /dev/sda8
Sensors:
System Temperatures: cpu: 46.0 C mobo: N/A
Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
Processes: 240 Uptime: 44m Memory: 7.46 GiB used: 1.36 GiB (18.3%)
Init: systemd Compilers: gcc: 8.2.1 Shell: bash v: 4.4.23 inxi: 3.0.28

Sorry about my post, and thx for moving it to newbies

You are using the nouveau driver for a hybrid GPU setup and i honestly don't know how that works, but i guess is not quite ok.
Have a look at how to make use of bumblebee, optimus manager or prime. There are quite a few topics about them. You can decide what suits best for you.

Can i use megatron?

hhh joking, ah i guess the driver, maybe i should update it, i'll reply again if it's still same... well thx before :blush:

Well, i think is not available yet :smiley:

Here is what you should look at:

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.

Forum kindly sponsored by