I cant boot to Windows again after I booted to Linux from my USB stick

ENG: I installed Linux Manjaro on a USB stick and i booted from windows to it. When i tried to boot to Windows on my ASUS Laptop, all my data were gone, even Windows itself! I cant boot to Windows. I need help guys.

DE:
Ich habe Linux Manjaro auf einem USB stick installiert und von Windows auf Linux gebootet. Als ich wieder zurück zu windows wechseln wollte, konnte ich es nicht. Es scheint so, als ob die Festplatte auf meinem Laptop komplett gelöscht wurde. Brauche eure hilfe so schnell wie es geht!

can you tell where you get the iso ?
how have you created the iso on USB ?
you have installed or not ?

ISO from the Manjaro website,Manjaro gonm
Yes, I burn it on the USB
Im writing from Linux now

it seems like the hdd was cleared

Installed to the Windows partition?

so you have installed manjaro ?
if yes , do you remember , automatic or manual ?
you have selected with option erase ?

no, i installed it on the usb

which tool have you used ?

i think it was automatic, but i dont remember an option with erase

no.... thats the problem

win32 disk imager

Did you used then two USB sticks and you made sure you selected the correct one to install into that second USB? Specifics will help to understand what exactly you did.

This doesn't quite make sense, because you can't boot a operating system from another operating system, unless you use a virtualization like VBox, VMWare, QEMU ... but for that you should have the Windows running in order to "boot linux from it".

Provide from your working linux (whatever that is)
inxi -Fxxxza --no-host
and
lsblk -f

1 Like

have you a backup for your partition windows on other place ?

I used only one USB stick

no, i dont have

Ok people :slight_smile: This type of chat way of communication is not my style. Have fun !

1 Like

Sry, my english is just bad

Stop be in panic and post what bogdancovaciu asks for. We need more info not that it does not work, in worst case you wiped out all the data, maybe not. Just answer what guru ask you :slight_smile:

First one:
System:
Kernel: 5.4.23-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 9.2.1
parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-x86_64 ang=en_US keytable=de
tz=Europe/Berlin driver=nonfree nouveau.modeset=0 i915.modeset=1
radeon.modeset=0 misobasedir=manjaro misolabel=MANJARO_GNOME_1902 quiet
systemd.show_status=1 apparmor=1 security=apparmor
Desktop: Gnome 3.34.4 wm: gnome-shell dm: GDM 3.34.1 Distro: Manjaro Linux
Machine:
Type: Laptop System: ASUSTeK product: X510UQR v: 1.0 serial:
Mobo: ASUSTeK model: X510UQR v: 1.0 serial:
UEFI: American Megatrends v: X510UQR.309 date: 04/19/2019
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 32.0 Wh condition: 32.0/42.1 Wh (76%) volts: 11.5/11.5
model: ASUSTeK ASUS Battery type: Li-ion serial:
status: Not charging cycles: 381
CPU:
Topology: Quad Core model: Intel Core i5-8250U bits: 64 type: MT MCP
arch: Kaby Lake family: 6 model-id: 8E (142) stepping: A (10)
microcode: CA L2 cache: 6144 KiB
flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
bogomips: 28808
Speed: 800 MHz min/max: 400/3400 MHz Core speeds (MHz): 1: 800 2: 800
3: 800 4: 800 5: 800 6: 800 7: 800 8: 800
Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: Split huge pages
Type: l1tf
mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT vulnerable
Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable
Type: meltdown mitigation: PTI
Type: spec_store_bypass
mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp
Type: spectre_v1
mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
Type: spectre_v2 mitigation: Full generic retpoline, IBPB: conditional,
IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling
Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
Device-1: Intel UHD Graphics 620 vendor: ASUSTeK driver: i915 v: kernel
bus ID: 00:02.0 chip ID: 8086:5917
Device-2: NVIDIA GM108M [GeForce 940MX] vendor: ASUSTeK driver: nvidia
v: 440.59 bus ID: 01:00.0 chip ID: 10de:134d
Display: x11 server: X.org 1.20.7 driver: modesetting,nvidia
alternate: fbdev,intel,nouveau,nv,vesa compositor: gnome-shell
resolution:
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel UHD Graphics 620 (Kabylake GT2)
v: 4.6 Mesa 19.3.4 compat-v: 3.0 direct render: Yes
Audio:
Device-1: Intel Sunrise Point-LP HD Audio vendor: ASUSTeK
driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:1f.3 chip ID: 8086:9d71
Sound Server: ALSA v: k5.4.23-1-MANJARO
Network:
Device-1: Intel Wireless 8265 / 8275 driver: iwlwifi v: kernel port: e000
bus ID: 02:00.0 chip ID: 8086:24fd
IF: wlp2s0 state: up mac:
Drives:
Local Storage: total: 945.96 GiB used: 765.1 MiB (0.1%)
ID-1: /dev/sda vendor: Toshiba model: MQ04ABF100 size: 931.51 GiB
block size: physical: 4096 B logical: 512 B speed: 6.0 Gb/s
rotation: 5400 rpm serial: rev: 0J
ID-2: /dev/sdb type: USB model: USB DISK 2.0 size: 14.45 GiB block size:
physical: 512 B logical: 512 B serial: rev: PMAP scheme: MBR
Partition:
ID-1: / raw size: N/A size: 11.64 GiB used: 765.1 MiB (6.4%) fs: overlay
source: ERR-102
Sensors:
System Temperatures: cpu: 46.0 C mobo: N/A
Fan Speeds (RPM): cpu: 2500
Info:
Processes: 235 Uptime: 1h 19m Memory: 15.53 GiB used: 1.57 GiB (10.1%)
Init: systemd v: 242 Compilers: gcc: N/A Shell: bash v: 5.0.16
running in: gnome-terminal inxi: 3.0.37

second one:
NAME FSTYPE FSVER LABEL UUID FSAVAIL FSUSE% MOUNTPOINT
loop0
squash 4.0 0 100% /run/miso/
loop1
squash 4.0 0 100% /run/miso/
loop2
squash 4.0 0 100% /run/miso/
loop3
squash 4.0 0 100% /run/miso/
sda
sdb iso966 Jolie MANJARO_GNOME_1902
│ 2020-03-12-01-01-11-00
├─sdb1
│ iso966 Jolie MANJARO_GNOME_1902
│ 2020-03-12-01-01-11-00 0 100% /run/miso/
└─sdb2
vfat FAT12 MISO_EFI
8DAD-8F13

OK, I'll do it.

1 Like

No idea what you did, but you are f ucked. Your Windows installation is history.

4 Likes

Forum kindly sponsored by