Install Manjaro on Dell XPS 15 (9570) - No EFI Partitions found

Hello forum,

recently, I bought a Dell XPS 15 (9570) and wanted to install Manjaro on it, which should replace the preinstalled Windows. Facing a couple of other issues, I could resolve them with some help in the Newbie Corner, but this one seems very weired and I can't figure out how to solve this issue.

Issue:
When I boot Manjaro from my USB Stick the installer doesn't find any hard drive to install Manjaro on. The section "Partitions" is just empty. Even Gparted only finds the Live USB.

This is the log of Calamares:

22:59:14 [6]: Using log file: "/home/manjaro/.cache/calamares/session.log" 
22:59:14 [6]: Using Calamares settings file at "/etc/calamares/settings.conf" 
22:59:14 [6]: Using Calamares branding file at "/usr/share/calamares/branding/manjaro/branding.desc" 
22:59:14 [2]: WARNING: the branding component "/usr/share/calamares/branding/manjaro" does not ship translations. 
22:59:14 [6]: Loaded branding component "manjaro" 
22:59:14 [6]: STARTUP: initQmlPath, initSettings, initBranding done 
22:59:14 [6]: STARTUP: initModuleManager: module init started 
22:59:14 [6]: STARTUP: initModuleManager: all modules init done 
22:59:14 [6]: STARTUP: initJobQueue done 
22:59:14 [6]: Available size QSize(1865, 1050) 
22:59:14 [6]:   Proposed window size: 1140 684 
22:59:14 [6]: STARTUP: CalamaresWindow created; loadModules started 
22:59:14 [6]: Matching exact locale QLocale(English, Latin, UnitedStates) 
22:59:14 [6]:  .. Matched locale  "en_US" 
22:59:14 [6]: Looking for translations for "en_US" 
22:59:14 [6]:  .. Calamares using locale: "en_US" 
22:59:14 [6]: Welcome string false "Manjaro Linux 17.1 \"Hakoila\"" 
22:59:14 [6]: ViewModule "welcome@welcome" loading complete. 
22:59:14 [2]: WARNING: guessLocaleConfiguration can't guess from an empty list. 
22:59:14 [6]: ViewModule "locale@locale" loading complete. 
22:59:14 [6]: ViewModule "keyboard@keyboard" loading complete. 
22:59:14 [8]: Loaded backend plugin:  "pmlibpartedbackendplugin"
22:59:14 [6]: ViewModule "partition@partition" loading complete. 
22:59:14 [6]: ViewModule "users@users" loading complete. 
22:59:14 [6]: ViewModule "summary@summary" loading complete. 
22:59:14 [6]: Module "partition@partition" already loaded. 
22:59:14 [6]: QML import paths: 
     "/usr/share/calamares/qml" 
     "/usr/bin" 
     "qrc:/qt-project.org/imports" 
     "/usr/lib/qt/qml" 
22:59:14 [6]: Module "locale@locale" already loaded. 
22:59:14 [6]: Module "keyboard@keyboard" already loaded. 
22:59:14 [6]: Module "users@users" already loaded. 
22:59:14 [6]: ViewModule "finished@finished" loading complete. 
22:59:14 [6]: STARTUP: loadModules for all modules done 
22:59:15 [6]: STARTUP: Window now visible and ProgressTreeView populated 
22:59:15 [2]: WARNING: guessLocaleConfiguration can't guess from an empty list. 
22:59:15 [6]: Need at least storage bytes: 8482560409 
22:59:15 [6]: Need at least ram bytes: 1073741824 
22:59:15 [6]: A battery exists, checking for mains power. 
22:59:15 [6]: RequirementsChecker output: 
     enoughStorage :   true 
     enoughRam :   true 
     hasPower :   false 
     hasInternet :   true 
     isRoot :   true 
22:59:15 [8]: getting smart status failed for  "/dev/sda" :  Operation not supported
22:59:15 [6]: Removing unsuitable devices: 1 candidates. 
22:59:15 [6]:   .. Removing device with iso9660 filesystem (probably a CD) on it "/dev/sda" 
22:59:15 [6]: LIST OF DETECTED DEVICES: 
22:59:15 [6]: node	capacity	name	prettyName 
22:59:15 [6]: .. 0 devices detected. 
22:59:15 [6]: xkbmap selection changed to:  "de" - "" 
22:59:15 [6]: Fetching GeoIP data from "https://geoip.tools/v1/json/" 
22:59:15 [6]: "Osprober lines, clean:\n" 
22:59:15 [2]: WARNING: system is EFI but no EFI system partitions found. 
22:59:15 [6]: GeoIP reporting "Europe/Berlin" 
21:59:15 [2]: WARNING: guessLocaleConfiguration can't guess from an empty list. 
22:59:15 [2]: WARNING: guessLocaleConfiguration can't guess from an empty list. 
22:59:15 [2]: WARNING: guessLocaleConfiguration can't guess from an empty list. 
22:59:15 [2]: WARNING: guessLocaleConfiguration can't guess from an empty list. 
22:59:39 [6]: Got locale language "en_US.UTF-8" 
22:59:39 [6]:  .. extracted country "UnitedStates" :: ("en", "US") 
22:59:39 [6]:    .. looking for locale part "US" 
22:59:39 [6]:    .. matched "us" 
22:59:39 [6]: Next level: "en" 
22:59:39 [6]: xkbmap selection changed to:  "us" - "" 
22:59:42 [6]: xkbmap selection changed to:  "de" - "" 
22:59:54 [8]: Shutting down Calamares... 
22:59:54 [8]: Finished shutdown.

If you want to see, what I already have tried, this is my recent post: https://archived.forum.manjaro.org/t/dell-xps-15-9570-unable-to-install-manjaro-paritions-efi-partitions-is-completely-blank/56142

A post was merged into an existing topic: Dell XPS 15 9570 - Unable to install manjaro (Paritions: Efi partitions is completely blank)

Forum kindly sponsored by