Invalid Settings- VboxSVGA on Manjaro.

Hi all, I've been digging through the forums and haven't been able to find anything on this issue. So, I'm trying to run a fork of Android x86 in virtual-box, which requires VboxSVGA to operate. However, I get an invalid settings error I normally don't get on other OS's where I run Vbox.

I assume this has something to do with graphics, and I don't have much experience in that field, so here's my inxi output, so you all can see how everything fits together on my machine:

System:    Host: alex-pc-laptop Kernel: 4.19.102-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 9.2.0 
           Desktop: KDE Plasma 5.17.5 Distro: Manjaro Linux 
Machine:   Type: Laptop System: TOSHIBA product: Satellite S55-C v: PSPTNU-00E00M serial: <root required> 
           Mobo: FF50 model: 06F2 v: Type2 - Board Version serial: <root required> UEFI: INSYDE v: 5.10 
           date: 09/11/2015 
Battery:   ID-1: BAT1 charge: 27.5 Wh condition: 30.5/44.1 Wh (69%) model: Panasonic PA5185U-1BRS 
           status: Discharging 
CPU:       Topology: Dual Core model: Intel Core i7-5500U bits: 64 type: MT MCP arch: Broadwell rev: 4 
           L2 cache: 4096 KiB 
           flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 19154 
           Speed: 798 MHz min/max: 500/3000 MHz Core speeds (MHz): 1: 798 2: 795 3: 797 4: 790 
Graphics:  Device-1: Intel HD Graphics 5500 vendor: Toshiba driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0 
           Display: x11 server: X.Org 1.20.7 driver: intel unloaded: modesetting resolution: 1366x768~60Hz 
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 5500 (Broadwell GT2) v: 4.6 Mesa 19.3.3 
           direct render: Yes 
Audio:     Device-1: Intel Broadwell-U Audio vendor: Toshiba driver: snd_hda_intel v: kernel 
           bus ID: 00:03.0 
           Device-2: Intel Wildcat Point-LP High Definition Audio vendor: Toshiba driver: snd_hda_intel 
           v: kernel bus ID: 00:1b.0 
           Sound Server: ALSA v: k4.19.102-1-MANJARO 
Network:   Device-1: Intel Wireless 7265 driver: iwlwifi v: kernel port: 5040 bus ID: 07:00.0 
           IF: wlp7s0 state: up mac: dc:53:60:cb:44:fe 
           Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: Toshiba driver: r8168 
           v: 8.048.00-NAPI port: 3000 bus ID: 08:00.0 
           IF: enp8s0 state: down mac: 2c:60:0c:f7:8b:de 
Drives:    Local Storage: total: 931.51 GiB used: 27.55 GiB (3.0%) 
           ID-1: /dev/sda vendor: Toshiba model: MQ01ABD100 size: 931.51 GiB 
Partition: ID-1: / size: 189.28 GiB used: 27.48 GiB (14.5%) fs: ext4 dev: /dev/sda5 
           ID-2: swap-1 size: 2.00 GiB used: 0 KiB (0.0%) fs: swap dev: /dev/sda6 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 32.0 C mobo: N/A 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 206 Uptime: 1h 38m Memory: 11.64 GiB used: 1.56 GiB (13.4%) Init: systemd Compilers: 
           gcc: 9.2.0 clang: 9.0.1 Shell: bash v: 5.0.11 inxi: 3.0.37

If anyone knows what might be causing this error, please let me know.

EDIT: Surface Web search not helpful, either.

Manjaro works better using VBoxSVGA too - but VirtualBox insist you use the VMSVGA driver for a Linux system and will complain it you don't.

Yes - you will get a message - for now - it is safe to ignore - and will improve your VM.

4 Likes

Post bookmarked for future reference. Thanks!

This topic was automatically closed 180 days after the last reply. New replies are no longer allowed.

Forum kindly sponsored by