Issue with EPSXE on kernel 5.7.9-1

Hi All,

I had an issue with running the Epsxe emulator on Kernel 5.7 the emulator keep loading fast & speeding while the audio gets muffled but when I installed kernel 5.6 it loads fine even while running kernel 5.7 any idea why this is happening on the hardware & can it be fixed ?

Hardware Info:

System:    Host: TufGamingFA506IV Kernel: 5.7.9-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 10.1.0 
           parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-5.7-x86_64 root=UUID=8c3e812e-9146-4b58-9f5b-e386238f3745 rw quiet apparmor=1 
           security=apparmor udev.log_priority=3 
           Desktop: KDE Plasma 5.19.3 tk: Qt 5.15.0 wm: kwin_x11 dm: SDDM Distro: Manjaro Linux 
Machine:   Type: Laptop System: ASUSTeK product: TUF Gaming FA506IV_FA506IV v: 1.0 serial: <filter> 
           Mobo: ASUSTeK model: FA506IV v: 1.0 serial: <filter> UEFI: American Megatrends v: FA506IV.309 date: 07/02/2020 
Battery:   ID-1: BAT1 charge: 32.1 Wh condition: 44.6/48.1 Wh (93%) volts: 3.6/11.7 model: ASUS A32-K55 type: Li-ion 
           serial: <filter> status: Discharging 
CPU:       Topology: 8-Core model: AMD Ryzen 7 4800H with Radeon Graphics bits: 64 type: MT MCP arch: Zen family: 17 (23) 
           model-id: 60 (96) stepping: 1 microcode: 8600104 L2 cache: 4096 KiB 
           flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm bogomips: 92663 
           Speed: 1398 MHz min/max: 1400/2900 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 1: 1397 2: 1401 3: 1397 4: 1397 5: 1397 
           6: 1397 7: 1397 8: 1397 9: 1398 10: 1393 11: 1398 12: 1396 13: 1397 14: 1397 15: 1397 16: 1397 
           Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: Not affected 
           Type: l1tf status: Not affected 
           Type: mds status: Not affected 
           Type: meltdown status: Not affected 
           Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp 
           Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
           Type: spectre_v2 mitigation: Full AMD retpoline, IBPB: conditional, IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling 
           Type: srbds status: Not affected 
           Type: tsx_async_abort status: Not affected 
Graphics:  Device-1: NVIDIA vendor: ASUSTeK driver: nvidia v: 440.100 bus ID: 01:00.0 chip ID: 10de:1f15 
           Device-2: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Renoir vendor: ASUSTeK driver: amdgpu v: kernel bus ID: 06:00.0 
           chip ID: 1002:1636 
           Display: x11 server: X.Org 1.20.8 driver: amdgpu,nvidia unloaded: modesetting alternate: ati,fbdev,nouveau,nv,vesa 
           compositor: kwin_x11 resolution: 1920x1080~144Hz 
           OpenGL: renderer: AMD RENOIR (DRM 3.37.0 5.7.9-1-MANJARO LLVM 10.0.0) v: 4.6 Mesa 20.1.3 direct render: Yes 
Audio:     Device-1: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 06:00.1 
           chip ID: 1002:1637 
           Device-2: Advanced Micro Devices [AMD] Raven/Raven2/FireFlight/Renoir Audio Processor driver: N/A bus ID: 06:00.5 
           chip ID: 1022:15e2 
           Device-3: Advanced Micro Devices [AMD] Family 17h HD Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel v: kernel 
           bus ID: 06:00.6 chip ID: 1022:15e3 
           Sound Server: ALSA v: k5.7.9-1-MANJARO 
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet vendor: ASUSTeK driver: r8169 v: kernel port: e000 
           bus ID: 02:00.0 chip ID: 10ec:8168 
           IF: enp2s0 state: down mac: <filter> 
           Device-2: Realtek RTL8822CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter vendor: AzureWave driver: rtw_pci v: N/A 
           port: d000 bus ID: 03:00.0 chip ID: 10ec:c822 
           IF: wlp3s0 state: up mac: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 2.73 TiB used: 839.87 GiB (30.1%) 
           ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Kingston model: SA2000M81000G size: 931.51 GiB block size: physical: 512 B 
           logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 serial: <filter> rev: S5Z42105 scheme: GPT 
           ID-2: /dev/nvme1n1 vendor: Intel model: SSDPEKNW010T8 size: 953.87 GiB block size: physical: 512 B logical: 512 B 
           speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 serial: <filter> rev: 002C scheme: GPT 
           ID-3: /dev/sda vendor: Crucial model: CT2000MX500SSD1 size: 1.82 TiB block size: physical: 4096 B logical: 512 B 
           speed: 6.0 Gb/s serial: <filter> rev: 023 scheme: MBR 
Partition: ID-1: / raw size: 931.22 GiB size: 915.60 GiB (98.32%) used: 22.39 GiB (2.4%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p2 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 35.6 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 34 C 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 311 Uptime: 1h 03m Memory: 30.85 GiB used: 2.01 GiB (6.5%) Init: systemd v: 245 Compilers: gcc: 10.1.0 
           Shell: bash v: 5.0.18 running in: konsole inxi: 3.0.37 

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.

Forum kindly sponsored by