Manjaro-Cinnamon 20.0-rc3

The release candidate for the Manjaro-Cinnamon 20.0 Lysia release is now ready for


direct | sig | sha1 | sha256 | torrent

image

It's a full build with all default applications and uses packages of the 20.0-rc3 stable snapshot (2020-04-22) with kernel linux56.

Please give it a thorough test run and report back any issues and findings :sunglasses:

8 Likes

Discovered a bug(feature not yet known), when the terminal is open and by itself. If you minimize it then restore it. It disappears as soon as you move your mouse. If you hover over where it was and click then it re appears. The interesting thing about this is that if you have a full screen window minimized to your tray it does not behave this way it works as it should. However if you have the second application windowed and not full screen. The terminal does the disappearing trick again. If you click on the other window that is currently open the terminal window pops back up. I have an optimus laptop running with optimus switch set to nvidia at the moment.

Edit: It also does it set to amd only with optimus switch. It seem to only happen when the window is placed on the right side of the screen. When the window is on the left side it does not have this behavior at all.

System:
  Host: manjaro-RoG Kernel: 5.6.6-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc 
  v: 9.3.0 Desktop: Cinnamon 4.4.8 Distro: Manjaro Linux 
Machine:
  Type: Laptop System: ASUSTeK product: Zephyrus G GU502DU_GA502DU v: 1.0 
  serial: <filter> 
  Mobo: ASUSTeK model: GU502DU v: 1.0 serial: <filter> 
  UEFI: American Megatrends v: GU502DU.300 date: 12/23/2019 
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 65.3 Wh condition: 65.3/76.0 Wh (86%) 
  model: ASUSTeK ASUS Battery status: Not charging 
CPU:
  Topology: Quad Core model: AMD Ryzen 7 3750H with Radeon Vega Mobile Gfx 
  bits: 64 type: MT MCP arch: Zen+ rev: 1 L2 cache: 2048 KiB 
  flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm 
  bogomips: 36750 
  Speed: 1222 MHz min/max: 1400/2300 MHz Core speeds (MHz): 1: 1222 2: 1223 
  3: 1225 4: 1223 5: 1397 6: 1397 7: 1398 8: 1397 
Graphics:
  Device-1: NVIDIA TU116M [GeForce GTX 1660 Ti Mobile] vendor: ASUSTeK 
  driver: nvidia v: 440.82 bus ID: 01:00.0 
  Device-2: AMD Picasso vendor: ASUSTeK driver: amdgpu v: kernel 
  bus ID: 06:00.0 
  Display: x11 server: X.Org 1.20.8 driver: amdgpu,nvidia 
  resolution: 1920x1080~120Hz 
  OpenGL: renderer: GeForce GTX 1660 Ti with Max-Q Design/PCIe/SSE2 
  v: 4.6.0 NVIDIA 440.82 direct render: Yes 
Audio:
  Device-1: NVIDIA TU116 High Definition Audio vendor: ASUSTeK 
  driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 01:00.1 
  Device-2: AMD Raven/Raven2/Fenghuang HDMI/DP Audio vendor: ASUSTeK 
  driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 06:00.1 
  Device-3: AMD Family 17h HD Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel 
  v: kernel bus ID: 06:00.6 
  Sound Server: ALSA v: k5.6.6-1-MANJARO 
Network:
  Device-1: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter 
  vendor: AzureWave driver: N/A port: e000 bus ID: 03:00.0 
  Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet 
  vendor: ASUSTeK driver: r8169 v: kernel port: d000 bus ID: 04:00.0 
  IF: enp4s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter> 
Drives:
  Local Storage: total: 476.94 GiB used: 7.87 GiB (1.7%) 
  ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Intel model: SSDPEKNW512G8 size: 476.94 GiB 
  ID-2: /dev/nvme1n1 vendor: Western Digital model: WDBRPG5000ANC-WRSN 
  size: 465.76 GiB 
Partition:
  ID-1: / size: 448.50 GiB used: 7.87 GiB (1.8%) fs: ext4 
  dev: /dev/nvme1n1p2 
  ID-2: swap-1 size: 8.80 GiB used: 0 KiB (0.0%) fs: swap 
  dev: /dev/nvme1n1p3 
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 61.2 C mobo: N/A 
  Fan Speeds (RPM): cpu: 2300 
  GPU: device: nvidia screen: :0.0 temp: 55 C device: amdgpu temp: 61 C 
Info:
  Processes: 249 Uptime: 36m Memory: 15.39 GiB used: 1.60 GiB (10.4%) 
  Init: systemd Compilers: gcc: 9.3.0 Shell: bash v: 5.0.16 inxi: 3.0.37

Hm. Sounds very odd, indeed. Some kind of a composing bug apparently... I will try to reproduce and somehow investigate further.
Thanks for reporting!
@romangg ideas?

@oberon I have a bug maximizing firefox without title bar. Check out the top black border:
image

I think would be a good idea to replace etcher with Popsicle as image writter tool, therefore the iso will be smaller.

I also have issues with Pragha, sometimes not displaying the music or album artwork in both the player and the taskbar applet, also it is kinda outdated, it hasn't received any update recently, what about replacing it with Lollypop? Or even Rythmbox, although Lollypop is better and looks really nice.

image

Now that Pamac has snap and flatpak support, and to make manjaro more user friendly and a integrated "ecosystem", maybe removing bauh is a good move.

HexChat is kinda redundant as well because Pidgin is already there.

Other than that, everything is working very smooth, very good job.

1 Like

Thank you, that's great and helpful feedback :+1:t2:

1 Like

I'm now downloading this iso too, third Manjaro on third SSD :smiley:

One PC to test them all
One mirror to find them
One kernel to rule them all
And in the darkness bind them... :smiley:

1 Like

Installer went OK, all working good here!

Screenshot from 2020-04-25 23-37-21

20.0 is out!

Forum kindly sponsored by