Media Playback Keys no longer working

Hey all, I recently reinstalled Manjaro KDE and it appears as though my media keys are no longer working with my media playing software, Spotify. I installed it through pamac and have properly started the snapd service.

My keyboard is set to the 101/104 Generic Keyboard (Neither work).

Any assistance would be great.

Thanks in advance,
Hunter

System Specs:

System:    Host: Nexis Kernel: 5.4.6-2-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 9.2.0 
           Desktop: KDE Plasma 5.17.4 tk: Qt 5.14.0 info: latte-dock wm: kwin_x11 dm: SDDM 
           Distro: Manjaro Linux 
Machine:   Type: Laptop System: HP product: HP Pavilion Laptop 17-ar0xx v: N/A 
           serial: <filter> Chassis: type: 10 serial: <filter> 
           Mobo: HP model: 8357 v: 37.34 serial: <filter> UEFI: AMI v: F.26 date: 07/25/2018 
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 4.1 Wh condition: 32.2/32.2 Wh (100%) volts: 12.0/11.6 
           model: HP Primary type: Li-ion serial: <filter> status: Charging cycles: 289 
CPU:       Topology: Quad Core model: AMD A12-9720P RADEON R7 12 COMPUTE CORES 4C+8G bits: 64 
           type: MCP arch: Excavator rev: 1 L2 cache: 1024 KiB 
           flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm 
           bogomips: 21567 
           Speed: 1646 MHz min/max: 1400/2700 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 1: 1387 
           2: 1390 3: 2500 4: 2464 
Graphics:  Device-1: AMD Wani [Radeon R5/R6/R7 Graphics] vendor: Hewlett-Packard 
           driver: amdgpu v: kernel bus ID: 00:01.0 chip ID: 1002:9874 
           Display: x11 server: X.Org 1.20.6 driver: amdgpu FAILED: ati unloaded: modesetting 
           alternate: fbdev,vesa compositor: kwin_x11 resolution: 1600x900~60Hz 
           OpenGL: 
           renderer: AMD Radeon R7 Graphics (CARRIZO DRM 3.35.0 5.4.6-2-MANJARO LLVM 9.0.0) 
           v: 4.5 Mesa 19.3.1 direct render: Yes 
Audio:     Device-1: AMD Kabini HDMI/DP Audio vendor: Hewlett-Packard driver: snd_hda_intel 
           v: kernel bus ID: 00:01.1 chip ID: 1002:9840 
           Device-2: AMD Family 15h Audio vendor: Hewlett-Packard driver: snd_hda_intel 
           v: kernel bus ID: 00:09.2 chip ID: 1022:157a 
           Sound Server: ALSA v: k5.4.6-2-MANJARO 
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet 
           vendor: Hewlett-Packard driver: r8169 v: kernel port: e000 bus ID: 02:00.0 
           chip ID: 10ec:8168 
           IF: eno1 state: down mac: <filter> 
           Device-2: Intel Dual Band Wireless-AC 3168NGW [Stone Peak] driver: iwlwifi 
           v: kernel port: e000 bus ID: 03:00.0 chip ID: 8086:24fb 
           IF: wlo1 state: up mac: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 1.82 TiB used: 85.41 GiB (4.6%) 
           ID-1: /dev/sda vendor: Toshiba model: MQ04ABD200 size: 1.82 TiB speed: 3.0 Gb/s 
           rotation: 5400 rpm serial: <filter> rev: 0C scheme: GPT 
Partition: ID-1: / size: 294.29 GiB used: 8.84 GiB (3.0%) fs: ext4 dev: /dev/sda2 
           ID-2: /home size: 1.48 TiB used: 76.57 GiB (5.0%) fs: ext4 dev: /dev/sda3 
           ID-3: swap-1 size: 16.02 GiB used: 0 KiB (0.0%) fs: swap dev: /dev/sda4 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 55.4 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 55 C 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 209 Uptime: 10m Memory: 11.23 GiB used: 1.75 GiB (15.5%) Init: systemd 
           v: 242 Compilers: gcc: 9.2.0 clang: 9.0.0 Shell: bash v: 5.0.11 
           running in: konsole inxi: 3.0.37 

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.

Forum kindly sponsored by