No network device available - Ryzen 4700U

Hello,
I've just installed Manjaro i3 20.0.3 and as the title, I cannot connect the laptop to the internet connection.
Output of inxi -Fxxxz command:

System:    Host: arianna-vivobookasuslaptopx521iam533ia Kernel: 5.6.15-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 10.1.0 
           Desktop: i3 4.18.1 info: i3bar dm: LightDM 1.30.0 Distro: Manjaro Linux 
Machine:   Type: Laptop System: ASUSTeK product: VivoBook_ASUSLaptop X521IA_M533IA v: 1.0 serial: <filter> 
           Mobo: ASUSTeK model: X521IA v: 1.0 serial: <filter> UEFI: American Megatrends v: X521IA.300 date: 04/13/2020 
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 49.0 Wh condition: 51.1/50.0 Wh (102%) volts: 11.9/11.9 model: ASUSTeK ASUS Battery type: Li-ion 
           serial: <filter> status: Charging cycles: 1 
CPU:       Topology: 8-Core model: AMD Ryzen 7 4700U with Radeon Graphics bits: 64 type: MCP arch: Zen rev: 1 
           L2 cache: 4096 KiB 
           flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm bogomips: 31952 
           Speed: 1397 MHz min/max: 1400/2000 MHz boost: enabled Core speeds (MHz): 1: 1397 2: 1397 3: 1397 4: 1397 5: 1397 
           6: 1397 7: 1397 8: 1398 
Graphics:  Device-1: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Renoir vendor: ASUSTeK driver: amdgpu v: kernel bus ID: 03:00.0 
           chip ID: 1002:1636 
           Display: x11 server: X.Org 1.20.8 driver: amdgpu,ati unloaded: modesetting alternate: fbdev,vesa 
           resolution: 1920x1080~60Hz 
           OpenGL: renderer: AMD RENOIR (DRM 3.36.0 5.6.15-1-MANJARO LLVM 10.0.0) v: 4.6 Mesa 20.0.7 direct render: Yes 
Audio:     Device-1: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 03:00.1 chip ID: 1002:1637 
           Device-2: Advanced Micro Devices [AMD] Family 17h HD Audio vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel v: kernel 
           bus ID: 03:00.6 chip ID: 1022:15e3 
           Sound Server: ALSA v: k5.6.15-1-MANJARO 
Network:   Device-1: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter vendor: AzureWave driver: N/A port: f000 
           bus ID: 01:00.0 chip ID: 10ec:c821 
Drives:    Local Storage: total: 480.67 GiB used: 6.10 GiB (1.3%) 
           ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Samsung model: MZVLQ512HALU-00000 size: 476.94 GiB speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 
           serial: <filter> rev: FXV7000Q scheme: GPT 
           ID-2: /dev/sda type: USB model: USB FLASH DRIVE size: 3.73 GiB serial: <filter> rev: PMAP scheme: MBR 
Partition: ID-1: / size: 451.78 GiB used: 4.02 GiB (0.9%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p2 
           ID-2: swap-1 size: 16.64 GiB used: 0 KiB (0.0%) fs: swap dev: /dev/nvme0n1p3 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 50.0 C mobo: N/A gpu: amdgpu temp: 39 C 
           Fan Speeds (RPM): cpu: 0 
Info:      Processes: 198 Uptime: 11m Memory: 15.13 GiB used: 430.3 MiB (2.8%) Init: systemd v: 245 Compilers: gcc: N/A 
           Shell: bash v: 5.0.17 running in: urxvtd inxi: 3.0.37 

Please help me.
Thanks in advance.

  • can you use a USB & mobile for ?
  • you should have wait linux 5.8 & firmwares
  • RTL8821* is a too recent driver
  • wait next iso with linux57 ( maybe 5.8 )
  • check on live iso for network before

(post withdrawn by author, will be automatically deleted in 24 hours unless flagged)

So there isn't a solution?

Is there a date when presumably the new kernel (linux58) will be included to the iso of manjaro?

Forum kindly sponsored by