Prime-run doesn't exist

I've recently installed Nvidia-prime for running game, and i can't use the command prime-run

ZSH said : zsh: command not found: prime-run

image

Someone can help me pls

thx in advance

Hello,

The screenshot you posted is showing you installed video-nvidia-440xx and the prime-run doesn't exist with that driver.
If you want to use prime-run install the video-hybrid-intel-nvidia-440xx-prime.

i've tried the oser one, the command exist but a bug continue to run : image

image

Did you reboot your system after switching the driver?
Please provide from terminal, as text
inxi -Fxxxza --no-host
and
mhwd -li
plus
cat /etc/X11/mhwd.d/nvidia.conf
Use ``` above and bellow the text for proper formatting.

1 Like

yes i did it :

inxi -Fxxxza --no-host :

System:    Kernel: 5.5.13-1-MANJARO x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 9.3.0 
           parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-5.5-x86_64 root=UUID=c0e686a8-ffd6-4658-a08f-b3b445b74542 rw quiet 
           udev.log_priority=3 
           Desktop: Deepin 15.11 tk: Qt 5.14.1 info: dde-dock wm: DeepinWM dm: GDM 3.34.1, LightDM 1.30.0 
           Distro: Manjaro Linux 
Machine:   Type: Laptop System: Dell product: XPS 15 7590 v: N/A serial: <filter> Chassis: type: 10 serial: <filter> 
           Mobo: Dell model: 0VYV0G v: A00 serial: <filter> UEFI: Dell v: 1.3.3 date: 09/25/2019 
Battery:   ID-1: BAT0 charge: 97.0 Wh condition: 97.0/97.0 Wh (100%) volts: 13.2/11.4 model: SMP DELL GPM0365 type: Li-ion 
           serial: <filter> status: Full 
CPU:       Topology: 6-Core model: Intel Core i7-9750H bits: 64 type: MT MCP arch: Kaby Lake family: 6 model-id: 9E (158) 
           stepping: A (10) microcode: CA L2 cache: 12.0 MiB 
           flags: avx avx2 lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx bogomips: 62431 
           Speed: 800 MHz min/max: 800/4500 MHz Core speeds (MHz): 1: 800 2: 800 3: 800 4: 800 5: 800 6: 800 7: 800 8: 800 
           9: 800 10: 800 11: 800 12: 801 
           Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: KVM: Split huge pages 
           Type: l1tf mitigation: PTE Inversion; VMX: conditional cache flushes, SMT vulnerable 
           Type: mds mitigation: Clear CPU buffers; SMT vulnerable 
           Type: meltdown mitigation: PTI 
           Type: spec_store_bypass mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl and seccomp 
           Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
           Type: spectre_v2 mitigation: Full generic retpoline, IBPB: conditional, IBRS_FW, STIBP: conditional, RSB filling 
           Type: tsx_async_abort status: Not affected 
Graphics:  Device-1: Intel UHD Graphics 630 vendor: Dell driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0 chip ID: 8086:3e9b 
           Device-2: NVIDIA TU117M [GeForce GTX 1650 Mobile / Max-Q] vendor: Hewlett-Packard driver: nvidia v: 440.64 
           bus ID: 01:00.0 chip ID: 10de:1f91 
           Display: x11 server: X.Org 1.20.7 driver: modesetting alternate: fbdev,intel,vesa resolution: 3840x2160~60Hz 
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel UHD Graphics 630 (Coffeelake 3x8 GT2) v: 4.6 Mesa 19.3.5 compat-v: 3.0 
           direct render: Yes 
Audio:     Device-1: Intel Cannon Lake PCH cAVS vendor: Dell driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:1f.3 
           chip ID: 8086:a348 
           Sound Server: ALSA v: k5.5.13-1-MANJARO 
Network:   Device-1: Intel Wi-Fi 6 AX200 vendor: Bigfoot Networks driver: iwlwifi v: kernel port: 3000 bus ID: 3b:00.0 
           chip ID: 8086:2723 
           IF: wlp59s0 state: up mac: <filter> 
           IF-ID-1: br-0dc513c3d922 state: down mac: <filter> 
           IF-ID-2: br-392b4da55429 state: up speed: 10000 Mbps duplex: unknown mac: <filter> 
           IF-ID-3: br-5859a23ccd9e state: down mac: <filter> 
           IF-ID-4: br-9eca6d1de6cf state: down mac: <filter> 
           IF-ID-5: br-a6037d6ad919 state: down mac: <filter> 
           IF-ID-6: br-c5acbe227883 state: down mac: <filter> 
           IF-ID-7: br-e6879542b4d3 state: down mac: <filter> 
           IF-ID-8: docker0 state: down mac: <filter> 
           IF-ID-9: veth2c57399 state: up speed: 10000 Mbps duplex: full mac: <filter> 
           IF-ID-10: veth2fce8c6 state: up speed: 10000 Mbps duplex: full mac: <filter> 
           IF-ID-11: veth69f2563 state: up speed: 10000 Mbps duplex: full mac: <filter> 
Drives:    Local Storage: total: 953.87 GiB used: 121.96 GiB (12.8%) 
           ID-1: /dev/nvme0n1 model: KXG60ZNV1T02 NVMe KIOXIA 1024GB size: 953.87 GiB block size: physical: 512 B 
           logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 serial: <filter> rev: 10604106 scheme: GPT 
Partition: ID-1: / raw size: 953.37 GiB size: 937.40 GiB (98.33%) used: 121.96 GiB (13.0%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p2 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 61.0 C mobo: N/A 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Info:      Processes: 328 Uptime: 4h 38m Memory: 31.00 GiB used: 3.57 GiB (11.5%) Init: systemd v: 244 Compilers: gcc: 9.3.0 
           clang: 9.0.1 Shell: zsh v: 5.8 running in: deepin-terminal inxi: 3.0.37 

mhwd -li

> Installed PCI configs:
--------------------------------------------------------------------------------
                  NAME               VERSION          FREEDRIVER           TYPE
--------------------------------------------------------------------------------
video-hybrid-intel-nvidia-440xx-prime            2019.10.25               false            PCI


Warning: No installed USB configs!

cat /etc/X11/mhwd.d/nvidia.conf

##
## Generated by mhwd - Manjaro Hardware Detection
##

my graphix card is in the second device and i don't know how to use it :blush:

I honestly don't know if the /etc/X11/mhwd.d/nvidia.conf should be empty or not ... but now is empty.

Like i said, running with the command:
prime-run firefox
or whatever application you want to use the dGPU, but if is failing in your case, then i guess something is off ...
Please consult this how to, as i guess will give you the best options for what i think you are looking for

1 Like

prime-run **

1 Like

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.

Forum kindly sponsored by