Problem in boot after updating my manjaro

--after installing and updating my system yesterday i have problem to boot to my session normally today i have just black screen with root session ( look pictures). help me to know problem. i reinstall my system twice .Sorry about the long topics :disappointed_relieved:
:arrow_forward: $ inxi -Fx
Kernel: 4.8.17-1-MANJARO x86_64 (64 bit gcc: 6.2.1)
Desktop: JWM 2.3.6 Distro: Manjaro Linux
Machine: Device: laptop System: ASUSTeK product: K53E v: 1.0
Mobo: ASUSTeK model: K53E v: 1.0
BIOS: American Megatrends v: K53E.219 date: 03/06/2012
CPU: Dual core Intel Core i5-2450M (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 9983
clock speeds: max: 3100 MHz 1: 799 MHz 2: 799 MHz 3: 800 MHz
4: 801 MHz
Graphics: Card: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
bus-ID: 00:02.0
Display Server: X.Org 1.19.1 driver: intel
Resolution: 1366x768@60.00hz
GLX Renderer: Mesa DRI Intel Sandybridge Mobile
GLX Version: 3.0 Mesa 13.0.3 Direct Rendering: Yes
Audio: Card Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio Controll
Drives: HDD Total Size: 750.2GB (2.9% used)
ID-1: /dev/sda model: ST9750420AS size: 750.2GB
Partition: ID-1: / size: 118G used: 9.8G (9%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
ID-2: /boot size: 477M used: 46M (11%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
ID-3: /home size: 265G used: 2.5G (1%) fs: ext4 dev: /dev/sda3
ID-4: swap-1 size: 8.70GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda4
Sensors: System Temperatures: cpu: 36.0C mobo: N/A
Fan Speeds (in rpm): cpu: 2300
Info: Processes: 153 Uptime: 13 min Memory: 774.6/5749.5MB
Init: systemd Gcc sys: 6.3.1
Client: Shell (bash 4.4.51) inxi: 2.3.5

Manjaro still doesn't play nice with other Distro's, ..., not sure about Win10 either. ?

no sir just manjaro in drive

in error i view manjaro cant mount disk uuid x2d7....

yeah I'm in manjaro but i want understand why i have this error

When you can enter your system, AFTER update BUT BEFORE restart, please do this:

sudo mkinitcpio -P
sudo update-grub

I dont know why but in some rare cases the linux hook dont work and it'll not run mkinitcpio after kernel upgrade by itself and you're not able to boot successfull

2 Likes

ok thanks man :slight_smile:

i faced this problem too but i installed manjaro again to solve it. does this solution will help me if i decided to update my system now . i afraid to update system after this problem .
Does updateing manjaro will break the system?!

Forum kindly sponsored by